Artwerk - grafisch ontwerp & webdesign Artwerk logo

Menu


Veelgestelde vragen


Wie of wat is Artwerk?

Artwerk is het grafisch bureau van Coert De Decker, typograaf, grafisch artiest en web designer. Artwerk richt zich op alles aangaande digitale media, gaande van ontwerpen van allerlei logo’s, verpakkingen, posters, t-shirts bedrukkingen, signalisatie en design projecten tot en met tot in de puntjes afgewerkte websites.
Wie is Kustomtype?

Kustomtype daarentegen is het dochtermerk van Artwerk, gespecialiseerd in letterontwerp.
Kustomtype 'Type Foundry', opgericht in 2011 is herkend als Microsoft Partner onder de naam Kustomtype - KTF.  Kustomtype lettertypes zijn ontwikkeld voor alle mogelijke projecten en allerlei doeleinden. Alles wordt op maat gemaakt. Kustomtype is sinds jaren een gevestigde waarde in het Belgische grafische milieu. Daarnaast begeeft Kustomtype zich met een internationaal klantenbestand niet enkel op de Belgische markt, maar beschikt hij met klanten uit de Verenigde Staten, Brazilië en Azië over een erg wijd netwerk. Starbucks, Disneyland, Weightwatchers international en Quicksilver behoren tot de klanten.
Kan ik als vereniging bij u terecht?

Iedereen kan bij Artwerk terecht. Particulieren, kmo’s, verenigingen, vzw’s, jeugdbewegingen, muziekgroepen enz... Van klein tot groot, iedereen is welkom!
Kan ik mijn website zelf beheren?

Als artwerk een site voor u maakt kunt u deze achteraf volledig zelf beheren, dit kan door gebruik te maken van het door ons voor iedere website op maat gemaakte CMS systeem, dit is de afkorting van Content Management Systeem. Een CMS is een systeem waarmee de inhoud van een website beheerd kan worden. Denk daarbij aan het beheren van teksten, afbeeldingen, hyperlinks, tabellen, foto?s, etc. Ofwel kan men nog een stapje verder gaan en maken we een back-end op maat met klantenbeheer, facturatie, offertes en alles wat je maar wil beheren. Onze op maat geschreven CMS of back-end - want iedere website zit anders in elkaar - kan de u zelf uw website onderhouden en beheren zonder hulp van Artwerk.
Is een website beheren moeilijk?

Hier kan Artwerk héél duidelijk opo antwoorden: nee het is niet moeilijk. Bij de ontwikkeling van websites streven we naar duidelijkheid, overzicht en gebruiksgemak. Geen moeilijke systemen of tools, maar een degelijk,overzichtelijk beheerpaneel, gemaakt voor uw website. U kunt zelf elk onderwerp, tekst of foto wijzigen op eender welk tijdstip. Geïmplementeerde social media plugins behoren ook tot ieder webpakket, zo bent u altijd te vinden en kunt u via de sociale netwerken contact houden met uw klanten, toekomstige klanten en nieuws verspreiden.
Kan ik voor mijn drukwerk bij Artwerk terecht?

Jazeker! Artwerk doet al het nodige voor u. Van ontwerp tot afgewerkt product! Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we goede contacten met verschillende drukkerijen en houden deze scherp zodat we altijd het mooiste drukwerk kunnen leveren voor een juiste prijs.
Kan ik voor zeefdruk bij Artwerk terecht?

Jazeker! Artwerk doet al het nodige voor u. Van ontwerp tot afgewerkt product! Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we goede contacten met verschillende zeefdrukkerijen en houden deze scherp zodat we altijd het mooiste drukwerk kunnen leveren voor een scherpe prijs.
Wat kost een website?

Wat kost een website, ...dit is een vraag die niemand zomaar online kan beantwoorden!

Iedere website wordt voor zijn specifieke doelgroep ontworpen, dus is iedere website een uniek project en kan niemand er zomaar een prijskaartje opkleven.
De prijs hangt af van verschillende factoren zoals het aantal verschillende pagina-layouts, het aantal taalversies,de complexiteit, de combineerbaarheid, enz...

Of je nu kiest voor een gewone zakelijke website of een indrukwekkende meertalige bedrijfswebsite met een uniek design, er zijn een aantal elementen die altijd terug komen ongeacht de omvang van het project:
- Duidelijkheid
- Gebruiksvriendelijkheid
- Gemakkelijk zelf te beheren
- Vindbaar zijn op Google
- Responsive (overzichtelijk op smartphone, tablet, PC, Mac, enz...)
- Al dan niet gekoppeld aan boekhouding, stockbeheer, enz... 

En niet onbelangrijk, een goed grafisch ontwerp waarmee u zich kan onderscheiden van uw collega's of concurentie. 
De prijzen die we hiervoor hanteren zijn eerlijk en correct.

Artwerk komt graag vrijblijvend bij u langs om uw project te bespreken en te verduidelijken wat de beste keuze voor u is.
Wenst u meer te weten? Neem dan gerust contact op voor een afspraak en (vrijblijvende) prijsopgave.
Is mijn website zichtbare op alle smartphones en tablets?

Ja alle sites die Artwerk maakt zijn full responsive.Wij maken enkel nog sites die vanzelf gescaled worden naargelang het aparaat waarop ze bekeken worden. Dus is uw site overal goed zichtbaar, op zowel smartphone als tablet.

Indien u dit wenst kunnen we ook een speciale mobiele versie van uw site ontwikkelen.
Wat is Uw Factuur?

Waarom uw-factuur.be?
1 Antwoord: snel, goedkoop én steeds op tijd!

Voor een onderneming is het belangrijk de boekhouding in orde te hebben en op te volgen. In de praktijk blijkt vaak dat bij kleine zelfstandigen de facturatie nog volledig via Excel en Word wordt gedaan. Dit is jammer, want deze methode kent veel beperkingen en geeft een slecht overzicht. Hierdoor kunt u inkomsten mislopen!

uw-factuur.be zal u niet alleen veel tijd besparen, maar zal u ook helpen een beter zicht te hebben op al uw inkomsten en kosten.Via onze handige rapporten en grafieken kunt u ook conclusies koppelen aan uw boekhouding.

Lees meer hier
Wie heeft de rechten van het grafisch ontwerp?

Na een afgerond grafisch ontwerp proces (en na betaling van de factuur) is de opdrachtgever eigenaar van het grafisch ontwerp. Dat wil zeggen dat de opdrachtgever onbeperkt gebruikersrecht heeft. De auteursrechten blijven eigendom van Artwerk (Intellectueel eigendom). Dat wil zeggen dat de opdrachtgever het grafisch ontwerp niet zonder toestemming kan veranderen of doorverkopen. Er kan wel een deal gesloten worden met de ontwerper dat de opdrachtgever mag doen met het logo wat hij wil. Hiervoor wordt dan een soort afkoopprijs geregeld.
Is een offerte vrijblijvend?

Ja hoor, een offerte verplicht tot niks. U kunt het contactformulier invullen met uw wensen, eens telefoneren of eens langskomen (na afspraak). We horen het graag. 
Wat met aansprakelijkheid?

Artwerk is niet aansprakelijk voor welke fouten dan ook, alles wordt ter goedkeuring naar de klant verzonden en na een mail voor akkoord gaat alles in productie. Komen er dan achteraf nog fouten aan het licht dan kan Artwerk hier niet voor instaan.
Kan alles geregeld worden via mailverkeer?

Ja natuurlijk, in tijden van digitale communicatie zou dit wel een spijtig geval zijn. Alles mag per mail afgesproken en en aangeleverd worden, iets wat steeds vaker gebeurd. Je kent je klanten enkel als gezicht op de sociale media.
Kan ik lettertypes kopen van Kustomtype?

Deze lettertypes worden door mezelf ontwikkeld en gebruikt in projecten, maar worden ook te koop aangeboden via diverse kanalen (myfonts, etc…) Deze zijn uniek, en worden in complete pakketten verkocht zodat deze optimaal tot zijn recht komen in tekst en algemeen grafisch werk. Meer over Kustomtype Fonts?  

 
Wat zijn algemene voorwaarden?

Meer hier
Wat met copyrights?

Meer hier
Ik wil mijn merk registreren kan dit via Artwerk

Dit kan Merkendepot is een onderdeel van Artwerk meer over merken registreren lees je hier.
Wanneer doe ik beroep op Artwerk?

Op Artwerk kun je beroep doen voor het op punt zetten van uw project, te beginnen van scratch of te restylen. Dit zowel voor grafisch ontwerp, webdesign en webapplicaties. Artwerk is steeds klaar om u te helpen van het kleinste project tot totaalconcepten en complete restyling. Artwerk gaat er voor.
Waarom een goede look en feel?

Op het internet krijgt u maar één kans om een eerste en hopelijk goede indruk te maken.  Als een website er ongeorganiseerd, onoverzichtelijk, druk of te simpel uitziet, kan het (potentiële) bezoekers een onwenselijke indruk geven. Binnen vijf seconden dat een bezoeker op uw website is, is de eerste indruk gemaakt. Een slecht ontwerp kan een reden zijn dat een bezoeker meteen uw website verlaat en niet of nooit meer terugkomt.
Wanneer is mijn website volledig af?

Bedenkt u dat een website nooit af is. Een website is een dynamische communicatietool waar actuele informatie op verschijnt en elke keer weer een ander doel kan dienen. Een website laat altijd een bepaalde indruk achter bij de bezoekers. Hopelijk is het die indruk waar u naar streeft. De ideale website bestaat uit een evenwichtige balans tussen het ontwerp en de content.
Ik wil een facebookcampagne

Artwerk vind dit leuk! .. Maar hoe gaat dit nu eigenlijk in zijn werk? Artwerk ontwikkeld voor uw bedrijf of organisatie een Facebook advertentie gericht op uw bedrijfsconcept en grafische huisstijl van uw onderneming en/of evenement.

Vervolgens bepalen wij samen met u de doelgroep die u wilt bereiken en als een persoon onderdeel hiervan is dan wordt uw advertentie op alle pagina‚Äôs die bekeken in de ruimte aan de rechterkant van de berichten, de zogenaamde facebookwall.

Het budget voor deze advertentie werelskundig te maken valt best mee.
Seo Analyse en internetmarketing

Een goede vindbaarheid zorgt voor interesse bij de vele prospects en klanten die dagelijks op het internet zoeken naar producten of diensten. Onze marketing tools zorgen ervoor dat uw opvalt tussen de duizenden websites van uw concurrenten. 
Wat heb je trouwens aan een website als je niet gevonden wordt? Wij zorgen voor optimale vindbaarheid op het internet in onze (Google) zoekmachineoptimalisatie door middel van SEO, SEA en SMO
Goede organische posities op de relevante zoekwoorden verhogen het verkeer naar uw website/webshop, en zorgen voor een betere conversie .. dus veroorzaken deze een omzet verhoging. 
Ik wil een goede domeinnaam

Hoe kies je die?

Ofwel helpt Artwerk u bij het zoeken van de juiste naam, zoals minibusjes.com, standwerk.be, enz..
Ofwel doe je het zelf en probeer je de naam zo eenvoudig mogelijk te houden zodat mensen hem goed kunnen onthouden. Moet de site hoog scoren in de zoekmachines dan heeft u wel een behoorlijk voordeel met een domeinnaam waarin het belangrijkste zoekwoord van uw site voorkomt. Wilt u wereldwijd gevonden worden in zoekmachines met een Engelstalige website, kies dan voor .com en niet voor .be Andersom geldt hetzelfde, een .com scoort in google.be een stuk moeilijker als een .be domein.
Wenst u meer info?