Artwerk - grafisch ontwerp & webdesign Artwerk logo

Menu

Typografie | Verleidelijke vitrines

  • Type Design
  • Verpakking

Atlantic Cruise Font | Boekcover Gent

Om de omslag van het boek 'Verleidelijke vitrines' de juiste look & feel te geven, werd gekozen voor het lettertype 'Atlantic Cruise' van Artwerk. Dit font combineert retro, avant-garde en stilistische elegantie op unieke wijze, en dat is ook de uitgever/vormgever niet ontgaan.
Het boek is uitgegeven door de 'Dienst Monumentenzorg & Architectuur' (Stad Gent) en is verkrijgbaar in de meeste Gentse boekhandels.

Bent u geïnteresseerd in dit Artwerk-lettertype? Dan kan u steeds bij myfonts terecht.
Atlantic Cruise

Het boek 'Verleidelijke vitrines' is in de meeste Gentse boekhandels verkrijgbaar.

About this font family
The “Atlantic Cruise” is the Titanic of Kustomtype’s fonts. The only difference between this and the real ship is that this one won’t sink – it’ll float forever. Originally inspired by travel & cruise ads from fifties newspapers and airport novels, it shows off the nostalgic look of that era, but with a slightly modern touch. Using optical correction for better legibility, this font is the perfect fit for any of your graphic design applications or projects, ranging from editorial to corporate designs. It’s organized into letterforms, metrics and weights for optimal compatibility. Why still looking for foreign or strange types for your posters, headtext, editoral design, magazines, etc.? So, sit back and enjoy your Atlantic Cruise!

Over 'Verleidelijke vitrines'

De Dienst Monumentenzorg en Architectuur heeft een boek over merkwaardige en verdwenen winkelpuien in Gent gepubliceerd.

Gebaseerd op uitvoerig archiefonderzoek en getoetst aan winkelpuien die vandaag nog in het straatbeeld te vinden zijn, wordt de evolutie van het winkelen en de weerslag ervan op de architectuur beschreven.

Het boek wordt een wandeling langs winkelpuien doorheen de tijd. In vijf hoofdstukken belichten verschillende auteurs op welke manier het winkelapparaat is geëvolueerd, wat de invloed ervan was op de winkelpui, hoe de heersende architectuurstijl het uitzicht ervan heeft bepaald en wat de invloed is geweest van de economie en technologische ontwikkelingen.

Gentse vitrines in de kijker!

In opdracht van de Dienst Monumentenzorg en Architectuur van de Stad Gent en in samenwerking met Uitgeverij Snoeck zorgde Karakters voor de vormgeving van dit lijvige boek. ‘Verleidelijke vitrines’ beschrijft de evolutie van het winkelen en de weerslag ervan op de architectuur, met tal van unieke afbeeldingen – zowel historische prenten en archiefstukken als hedendaags beeldmateriaal.


Vraag een offerte aan'Verleidelijke Vitrines met Verleidelijke letters'

Wenst u meer info?