Artwerk - grafisch ontwerp & webdesign Artwerk logo

Menu

Bookdesign

  • Type Design
  • Verpakking
  • Belettering

Helene Smit

LOT 33

Wat doe je als je ontdekt dat het oude bureau op zolder heel veel waard is? Het leven van Helene Smit verandert op slag als veilinghuis Sotheby’s het voor een duizelingwekkend bedrag wil verkopen. Maar dat kan alleen als het geen naziroofkunst is…
Tijdens een bloedstollende zoektocht ontdekt de schrijfster dat het bureau heel veel mensen geluk en ongeluk gebracht heeft . Haar eigen dochter Fréderique wordt in de tussentijd steeds stiller. Ze wil niet dat het bureau verkocht wordt, maar waarom? Kan zo’n levenloos voorwerp bewijzen dat er meer is tussen hemel en aarde? Kan een bureau levens fundamenteel veranderen? De nuchtere Helene is volledig verbaasd door wat ze ontdekt.

Helene Smit (1964) is juriste en mediator. In 2015 vond ze een bijzonder bureau op haar zolder. In haar debuutroman vertelt ze haar onthutsende verhaal op meesterlijke en meeslepende wijze. Het bureau werd daadwerkelijk door het beroemde veilinghuis Sotheby’s in Parijs geveild.

‘This is the precise reason why my job can be magic.’

CÉCILE VERDIER

Senior Director Co-Worldwide Head of 20th Century Design

Vice President Sotheby’s France

Hoe een bureau levens totaal veranderde

Quote van Helene Smit:

Ik vind het ontzettend leuk dat je zo reageerde en ik hoop dat mijn boek ook gaat bijdragen aan jouw succes. Jouw letter maakt het zo mooi en helemaal af. Het past zo goed bij de kunstontdekking waar het verhaal over gaat. (bureau uit de jaren ’20, ontdekt op mijn zolder van een jaren ’30 pand). Meer verklap ik niet. Het is in ieder geval een heel spannend verhaal, waarbij ik op mijn klassieke Triumph Bonneville ’78 onderzoek ga doen naar de herkomst van dit bureau (in Schotland).

Atlanic Cruise Font


Vraag een offerte aan'Jouw letter maakt het zo mooi en helemaal af. Het past zo goed bij de kunstontdekking waar het verhaal over gaat.'

Wenst u meer info?