Artwerk - grafisch ontwerp & webdesign Artwerk logo

Menu

Merkendepot

MAAK VAN UW ONDERNEMING EEN SUCCES!

Uw onderneming en uw producten of diensten hebben een naam, een logo of een combinatie van beide. Dat zijn uw merken.
Ze wijzen consumenten naar uw producten en diensten, staan symbool voor uw bedrijf en vertegenwoordigen een economische meerwaarde.
Om uw merk veilig te stellen en te kunnen voorkomen dat anderen het gebruiken, is het verstandig uw merk te registreren.

BIJ ARTWERK HANDELEN WE SNEL ÉN GOEDKOOP!

Basisrecht individueel merk, tot drie klassen (Meest voorkomende)
Alle info is omtrend registratie van uw merk is vrijblijvend!

WAAROM EEN MERK REGISTREREN?

Een merk is het visitekaartje van een bedrijf. Dat geldt voor bekende bedrijven als Philips, InBev of Villeroy & Boch, maar net zo goed voor kleinere ondernemingen. Aan de naam herkennen anderen uw producten en diensten. De naam onderscheidt u van anderen. Niet alleen van geheel andere ondernemingen maar ook van bedrijven die soortgelijke producten of diensten aanbieden.
Zonder een registratie bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom kunt u niet optreden tegen het gebruik van uw merk door anderen.
Zij profiteren dan van uw marketinginspanningen.
Met de naamsbekendheid die u hebt opgebouwd, verkopen zij gemakkelijker hun producten en diensten.
Mogelijk voor minder geld omdat alle aanloopkosten door u zijn gemaakt.

ZONDER REGISTRATIE GEEN RECHT!

Een sterk merk vertegenwoordigt een grote waarde op de markt.
Iedereen kent McDonald’s, Sony of Mercedes-Benz. Maar er zijn ook merken die in een regio of stad heel bekend zijn. Soms lijkt het erop dat alleen het merk mensen al tot kopen aanzet. Daarom is het van belang dat uw merk niet wordt gekopieerd. Ook geldt dat klanten niet in verwarring mogen raken door een merk dat erg op het uwe lijkt. Daarnaast kunt u nadeel ondervinden van een producent die andere producten en diensten verkoopt, waarvan het merk op het uwe lijkt. Stel dat u een bekend merk hebt waaronder u luxe bonbons verkoopt en iemand anders brengt een soortgelijk merk voor kattenvoer op de markt. Dat kan een negatieve klank aan uw merk meegeven. Als u een merkregistratie hebt, kunt u in zo’n situatie onder bepaalde omstandigheden bezwaar maken.
Een merk is een verhandelbaar recht. Bouwt u een sterk merk op, dan vertegenwoordigt dat merk een economische waarde die u te gelde kunt maken.
Startende ondernemers kunnen denken dat het nog te vroeg is om hun merk te registreren. Maar door uw merk meteen te registreren, zorgt u ervoor dat u kunt optreden tegen iemand die, misschien zelfs zonder opzet, uw naam of logo gebruikt.
Wacht u met registreren dan bent u mogelijk te laat om tegen het gebruik van uw merk te kunnen optreden.
Veel ondernemers denken dat een inschrijving, in Nederland, bij de Kamer van Koophandel of, in België in een ondernemingsloket bij de Kruispuntbank voldoet. Maar die inschrijving geeft alleen recht op bescherming van de bedrijfsnaam ofwel handelsnaam en niet op bescherming van het logo. Bovendien is een handelsnaam vaak alleen regionaal te beschermen. Een automatische dekking in de hele Benelux is niet vanzelfsprekend.
Daarom is het soms verstandig uw handelsnaam als merk te registreren. Ook kan het zijn dat namen van sommige van uw producten of diensten afwijken van uw handelsnaam. Die worden dan niet beschermd door uw handelsnaamregistratie.

HOE VERLOOPT DE REGISTRATIE VAN EEN MERK?

De procedure is snel en eenvoudig. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, krijgt uw aanvraag een datum van ontvangst toegekend.
Binnen enkele werkdagen vindt u uw merk terug in het online merkenregister. Na afronding van alle formaliteiten, die gemiddeld vier tot zes maanden in beslag nemen, wordt uw merk ingeschreven. Daarmee is het ook beschermd. U ontvangt een bewijs van inschrijving.
Een afschrift van uw inschrijving kunt u bij ons aanvragen. Ook bestaat de mogelijkheid van een spoedinschrijving. Er zijn nu eenmaal situaties waarbij de behoefte bestaat om een merk snel te beschermen. In geval van een spoedinschrijving schrijven we het merk in zodra aan de formaliteiten is voldaan. Deze procedure kan binnen enkele dagen worden afgerond.
Let wel, een weigering op absolute gronden of een oppositie kan tot gevolg hebben dat deze inschrijving alsnog wordt doorgehaald.
‘Hoe is een ingeschreven merk te beschermen?’. Voor een spoed inschrijving betaalt u een extra vergoeding.
Bepaalde onderdelen van uw inschrijving kunt u wijzigen. Bijvoorbeeld als de naam van uw onderneming is veranderd of uw adres. Ook kunt u de naam van de eigenaar aanpassen als een merk is overgedragen, bijvoorbeeld als het verkocht is.
Uiteraard is het van belang dat de gegevens van een merk in het register altijd up-to-date zijn.

Internationale classificatie van waren en diensten ten behoeve van de inschrijving van merken.
Documenten kunt u aanvragen via info@artwerk.be

 Meer blog..

Wenst u meer info?