Artwerk - grafisch ontwerp & webdesign Artwerk logo

Menu

Mailhosting | Office 365 of Gmail

Om een website up & running te houden is er een goed technisch draagvlak nodig. Dat proces heet ‘hosting’. Wij hosten onze websites zelf om de kwaliteit te kunnen garanderen en we werken alleen met de beste leveranciers. Een belangrijk onderdeel hierbinnen is mailhosting.

Mailhosting - onze visie

Als je gebruik wenst te maken van een eigen e-mail adres bvb info@uwproject.be, dan is er mailhosting nodig. Wij hebben beslist om vanaf 2020 zelf geen mailhosting meer aan te bieden. Waarom? Wij zijn geboren webbouwers! Webhosting hoort er bij, maar mailhosting is geëvolueerd naar een specialisatie op zich. Onze mailhosting, gebaseerd op IMAP is zeer goed, maar kan niet tippen aan het huidige cloud-aanbod. We verwijzen onze klanten dus graag door naar Office 365 (van Microsoft) of G-Suite (van Google) voor de mailboxen.

Ter info: wij werken zelf al sinds 2011 met Google G-Suite en ongeveer 65% van onze bestaande klanten werkt reeds met een van deze twee oplossingen. De overige 35% van de klanten gaan we stelselmatig (voor eind 2021) overzetten. Ook na 2021 kan IMAP nog voor klanten die reeds voor 2020 op dit systeem zaten.
 

Office 365

Office365 business is een abonnementsproduct waar Microsoft cloud diensten ter beschikking stelt van zijn klanten. Het aanbod bestaat uit een heel aantal bekende namen, zoals OneDrive, Outlook, Word Online, Excel Online, Skype en Sharepoint. Maar vooral: het beheer van jouw mailboxen op jouw eigen domeinnaam. Een heel universum dus van diensten die het werken in de cloud vergemakkelijken op verschillende vlakken.

Meer informatie
 

Google G-Suite

De tegenhanger van Office365 bij Google heet G-suite. Hun slagzin is 'Alles wat u nodig heeft om optimaal te werken, handig verzameld in één pakket dat naadloos werkt op uw computer, telefoon en tablet'. G-suite heeft een tegenhanger voor bijna elk product van Office: Google Drive, Gmail, Google Documenten, Google Spreadsheets enz.. Maar het belangrijkste is dus ook hier dat de mailboxen binnen G-suite beheerd worden.

Meer informatie
 

Hoeveel kost het?

Beide leveranciers werken met het ‘betaal per gebruiker, per maand’ principe. De gemiddelde prijs is tussen de 5 en 10 euro per maand per gebruiker, afhankelijk van het gekozen abonnement. Bij ons zijn er géén extra kosten, u betaalt rechtstreeks aan de leverancier door het koppelen van een creditcard.

Set-up
Wij kunnen de set-up voor u configureren. In dat geval bekijken we hoeveel werk we zullen hebben en geven we een inschatting volgens uurtarief. Voor 'nieuwe domeinen' is twee uur meestal voldoende. Voor 'domeinen met bestaande mailboxen' moet dit geval per geval bekeken worden. U mag dit ook zelf doen, of aan uw IT-partner toevertrouwen, in dat geval doen wij de nodige domein-instellingen op afroep. Voor aanpassingen aan domein records wordt niets aangerekend.
 

Overschakelen naar Office 365 of G-Suite?

Ben je overtuigd? Groot gelijk! Stuur ons een e-mail en wij bellen je op voor de praktische afspraken.
 

Stuur een e-mail

 Meer blog..

Wenst u meer info?