Artwerk - grafisch ontwerp & webdesign Artwerk logo

Menu

Iedereen een webshop

Belg zal dit jaar online shoppen voor 10 Miljard!

Het goede nieuws: de online verkoop in ons land zal dit jaar door de grens van 10 miljard euro breken. Een record.
Het slechte nieuws: het leeuwendeel van het geld vloeit naar het buitenland.

Alles sectoren worden wakker!

Nooit eerder kocht u zo veel producten via internet. In de eerste jaarhelft werden volgens BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars, in ons land liefst 42,3 miljoen bestellingen geplaatst door een dikke 7 miljoen mensen. De verwachting is dat dit jaar daarmee de kaap van 10 miljard euro wordt gerond. Bijna 2 miljard euro meer dan twee jaar geleden. "Je ziet een -enorme verschuiving'', zegt Stefan Van Rompaey, hoofd - MARC KLIFMAN - hoofdredacteur van vakblad RetailDetail.

''Alles begon met boeken, muziek en reizen. Maar vandaag zie je alle sectoren wakker worden. Kleding, schoenen, maar ook de restaurantsector maakt tegenwoordig onlinebestellingen mogelijk. Het wordt iedereen dus veel makkelijker gemaakt, en de Belg gaat daar maar al teg-raag op in." Vooral vlieg- en concerttickets koopt u bijna nooit meer in een winkel. Zo blijkt uit de recentste cijfers.
Toch zullen gewone winkels niet verdwijnen, zegt Van Rompaey. "Shoppen blijft een sociaal gegeven. Mensen vinden het gezellig om te gaan winkelen, te proeven en te ruiken. Maar het aanbod zal wel verkleinen. Zeker in de kleinere steden."

Jobs weg door buitenlandse webshops

De online verkoop heeft ook een nadelig effect voor veel Belgische bedrijven en merken. "De Belg trekt voor e-commercie zeer gemakkelijk naar het buitenland om aankopen te doen. Bovendien zijn de grootste spelers in België - zoals Bol.com, Coolblue en Amazon – buitenlandse bedrijven. Dat betekent dat “veel omzet en jobs over de grens gaan." 

Welke software?

Aan de infographics kun je duidelijk zien dat een op maat geamaakte shop (SEO Shop) nog steeds veel sneller is dan worpress of kant-en-klare software.

U wil ook een webshop?

 Meer blog..

Wenst u meer info?